Millaisia vaatteita ja välineitä tarvitsee moottoripyöräilyyn

Moottoripyöräily on suosittu harrastus, varsinkin näin kevään kynnyksellä. Mikään ei voita tunnetta, kun lumet ovat sulaneet ja tiet lakaistu kivistä ja roskista puhtaaksi. Silloin voi kaivaa moottoripyörän varastosta, tehdä sille keväthuollon ja lähteä ajelemaan pitkän talven jälkeen. Jotkut käyvät kokeilemassa pyöräänsä ihan normaaleissa vaatteissa, esimerkiksi hupparissa ja farkuissa. Tämä ei tietystikään ole suotavaa, ja jos lähtee pidemmälle lenkille moottoripyörällä, täytyy olla asiaankuuluvat vaatteet ja varusteet yllään. Mitä kaikkia varusteita ja vaatteita moottoripyöräilyä varten sitten oikein valmistetaan ja mitä niistä kannattaa itselleen hankkia? Onko järkevää vain mennä alan liikkeeseen ja ostaa kaikki mahdollinen, mitä sinulle keksitään suositella? Ei varmastikaan, moottoripyöräilyn voi aloittaa hyvinkin maltillisilla varustehankinnoilla ja sitten harrastuksen kehittyessä ja kasvaessa, voi hankkia lisää tarvikkeita mikäli huomaa jotain tarvitsevansa. Lue tästä artikkelista lisää, niin kerromme moottoripyöräilyn perustarvikkeista ja -vaatteista.

Vaatteet moottoripyöräilyä varten

Moottoripyöräilyyn tehtyjen vaatteiden tärkein tehtävä on tarjota ajajalle suojaa. Jos sattuu kaatumaan, niin t-paita ei paljoa suojaa ja farkut kyllä repeävät saman tien jos kaatuu pyörällä kyljelleen. Moottoripyöräilyn vaatteet onkin tehty kestävästä materiaalista, esimerkiksi nahasta. Vaatteisiin on yleensä lisätty myös joitain ylimääräisiä palasia tuomaan suojaa juuri esimerkiksi kaatumisessa. Nahkaset ajovaatteet myös suojaavat ajajaa hyvin tuulelta, joten ne pitävät sinut lämpimänä.

Perusvaatteet ajoa varten ovat housut, takki sekä hanskat. Yleensä kaikki on valmistettu nahasta, ja esimerkiksi hanskoissa saattaa olla tuet ja kovemmat kohdat, jotka suojaavat hyvin kaatuessa. Myös hyvä alusasu voi olla paikallaan, sillä moottoripyöräilyn vaatteet ovat monesti kuumat ja hiostavat.

Varusteet, joita tarvitaan moottoripyöräillessä

Vaatteiden lisäksi on hyvä hankkia kypärä, joka onkin tärkein moottoripyöräilyn varuste. Se suojaa ajajan päätä ja on elintärkeä, jos sattuisi ajamaan kolarin tai kaatumaan. Pää kestää huonoiten siihen tulevia iskuja, ja jos ajaa hieman lujempaa, voi isku päähän olla todella kova. Kypärä voi siis pelastaa ajajan hengen, joten ilman sitä ei kannata lähteä ajelulle. Lisäksi hyvät saappaat kannattaa hankkia, sillä ne suojaavat jalkoja sekä antavat hyvää tukea esimerkiksi vaihteita vaihtaessa.