Hyvän repun valinta

Reppu näkyy katukuvassa monen nuoremman ja hieman varttuneemmankin selässä. Siinä on kätevä kantaa tavaroitaan ja siinä jaksaa kantaa hieman enemmänkin tarvikkeita. Reppu onkin esimerkiksi koululaisten ja opiskelijoiden kestosuosikki, sillä sinne menee iso läjä kirjoja, ehkä vihkoja ja muita muistiinpanovälineitä. Lisäksi moni kantaa repussaan kannettavaa tietokonetta.

Reppua voi lisäksi käyttää myös moniin muihin tarkoituksiin. Monet pakkaavat reppuun tavarat kun lähdetään vaikkapa vaeltamaan tai kalastamaan. Jos lähtee ajelemaan moottorikelkalla, niin reppu on kätevä väline, johon pakata tarvitsemansa tavarat. Millaisia reppuja sitten markkinoilta oikein löytyy ja miten osaa valita itselleen sopivimman repun? Lue tästä artikkelista eteenpäin, niin kerromme tarkemmin mitä asioita kannattaa huomioida kun on ostamassa itselleen uutta reppua. Ota siis parhaat vinkit haltuun!

Mihin tarkoitukseen reppu tulee?

Kun lähtee reppuostoksille, joko kivijalkakauppaan tai verkkokauppaan, niin ensimmäiseksi pitää osata määritellä, että mihin tarkoitukseen reppu tulee. Repun hankinnassa painavat eri asiat sen mukaan, onko se tulossa koulukäyttöön vai pitkälle eräretkelle.

Useimmiten reppu hankitaan koulua tai opiskelua varten. Silloin on hyvä, että reppu on tarpeeksi tilava. Jos reppuun mahtuu vain pari kirjaa, niin voi löytää itsensä pian ongelmista kun ei saa kannettua kaikkia tarvittavia välineitä mukanaan. Monissa tuotekuvauksissa on kerrottu repun tilavuus, joka on ilmoitettu yleensä litroina. Siitä saa hyvää kuvaa siitä, miten suuri reppu todellisuudessa on. Monet haluavat, että repussa on myös monia pienempiä taskuja ison osan lisäksi. Silloin saa monia pienempiä tavaroita hyvin järjestykseen, eikä kaikkea tarvitse laittaa repun isoon osaan. Näin tavarat löytyvätkin paljon helpommin, silloin kuin niitä tarvitsee.

Jos taas hankkii repun muuhun käyttöön, esimerkiksi reissuja varten, voi olla hyvä hankkia hieman isompi reppu. Jos haluaa tehdä eräretkiä, ja ehkä yöpyä teltassa ja makuupussissa, voi olla hyvä hankkia rinkka-mallinen reppu. Siinä saa yleensä tuen myös etupuolelle, eikä kaikkea kuormaa tarvitse kantaa pelkillä hartioilla. Rinkoissa on yleensä myös paljon pieniä taskuja ja remmejä, joihin saa tavaroita roikkumaan. Jos taas haluaa repun muita reissuja varten, niin tukeva ja tilava reppu on hyvä valinta.